Veluwe

Over de Veluwe

De Veluwe is het mooiste natuurgebied in Nederland

Met haar omvangrijke bosgebieden, uitgestrekte heidevelden, imposante zandverstuivingen en met verschillende soorten bomen (naald – en loofbomen).

De verschillen zijn ongekend.

Natuurlijk zijn er veel verschillende dieren: Het wild zwijn staat uiteraard het meest symbool voor de Veluwe, maar je kunt hier zeker veel meer dieren tegenkomen zoals Edelherten, reeën, vossen, wolven, dassen, eekhoorn en boommarters.

Hierom is een vakantie Veluwe met hond zo aantrekkelijk heerlijk wandelen door de bossen , wild spotten genoeg te zien en na afloop heerlijk terug naar uw luxe vakantiehuis Veluwe

hoge veluwe
Veluwezoom
Park De Hoge Veluwe

Zandverstuiving 't Haere

 

Natuurgebied de Haere

Naast Bospark Dennenrhode ligt Natuurgebied de Haere 5 min. Lopen.

Deze zandverstuiving is een veelzijdig natuurgebied op de Veluwe ten zuidwesten van ’t Harde. Door het aanwezige actieve zandstuifgebied is het gebied erg populair. De Haere leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen of paardrijden. En met een beetje geluk spot je tijdens je bezoek aan de Haere ook nog (wilde) dieren!

Landgoed Tongeren

Dit landgoed in de buurt van Epe is een van de grootste particuliere landgoederen van Nederland. Het is opengesteld voor bezoekers en je kunt er heerlijk wandelen. Het landschap kenmerkt zich door boerderijen met uitgestrekte akkers, maar ook bos, hei en een nat gebied met een prachtig houten vlonderpad. 

Landgoed Tongeren heeft drie wandelroutes, de Tongerense Bergroute (1,5 uur met groene paaltjes), de heideroute (45 minuten met rode paaltjes) en de Tongerense Beekroute (30 minuten met gele paaltjes). Parkeren kun je aan het Van Manenspad. Alle drie de wandelingen zijn de moeite waard en zijn ook heel verschillend. 

ZANDVERSTUIVING 'T HAERE
landgoed Tongere

Nationaal park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de grootste en mooiste natuurgebieden in Nederland, met ruim 5400 hectare bossen, grasvelden, heide, vennen en stuifzand.

Ingangen Hoge Veluwe

Het nationaal park heeft 3 ingangen en dat kan bepalend zijn voor het uitzoeken van een overnachting bij de Hoge Veluwe. De drukst bezochte entree bevindt zich bij Otterlo, in het westen van het park. Het adres is Houtkampweg 9 in Otterlo. Op dezelfde hoogte, maar dan in het oosten, ligt de entree bij Hoenderloo. Het adres is Houtkampweg 13 in Hoenderloo. In dit dorp vind je veel toeristische faciliteiten en verscheidene campings en vakantieparken. Meer naar het zuiden ligt de entree van Schaarsbergen, aan de Koningsweg 17.

Natuur Hoge Veluwe

Nederland’s bekendste nationale park kent een grote diversiteit aan dieren en planten. Het landschap kan grofweg ingedeeld worden in:
– Stuifzand
– Grasvlakten en heidevelden
– Bossen: loofbossen en naaldbomen.

De bekendste bomen in het gebied zijn de vliegdennen. Deze alleenstaande dennen zijn door blootstelling aan de wind vooral in de breedte gegroeid: hun aparte vorm is dan ook een geliefd object om te fotograferen. Daarnaast herbergt het Hoge Veluwe park zeldzame planten, zoals het gentiaanblauwtje en de kleine schorseneer.

Op de uitgestrekte stuifzandvlakte waan je je heel even in een ver land: de begroeiing is er schaars en in het zand zie je pootafdrukken van allerlei diersoorten.

De heide bestaat uit natte hei en droge hei. Een bekend gebied is het Deelense Veld

Edelhert

Overnachten op de Veluwe

Chalet De Reebok

Nu een boschalet reserveren

reserveer
Translate »