Vakantie met de hond op de Veluwe

Mooie wandelen gebieden waar de hond los mag lopen!

Wandelen op de Veluwe

Bossen, heidevelden, stuifzandvlakten, de Veluwe kent oneindige mogelijkheden voor mooie wandelingen. Welke delen van de Veluwe zijn voor wandelaars de moeite waard?

Nabij Bospark Dennenrhode ligt de zandverstuiving ’t Haere deze is al besproken!

We zullen dus enkele andere gebieden voor u toelichten!

Deze informatie komt van www.doggydating.com

Hond Zandplas
Losloopgebied het spijk

Honden los in Zandenbos / Zandenplas (op 10min.met de auto)

 Het Zandenbos en de Zandenplas zijn onderdeel van de Veluwe (Staatsbosbeheer). Het Zandenbos ligt aan de zuidkant (richting Epe) van de A28 en de Zandenplas aan de noordkant (richting Nunspeet).

 Het Zandenbos is een uitgestrekt bosgebied waar honden het hele jaar los mogen lopen. Je kunt hier prachtige wandelroutes volgen of gewoon urenlang door de bossen dwalen. Honden mogen (bijna) overal los langs de het gele natuurpad (2,5 km) en de blauwe Rondehuisroute (5 km) .

 Recreatiegebied Zandenplas is een klein bosbad met een strandje. Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden overal loslopen. Na 1 mei is het gebied rond de plas verboden voor honden. Het is mogelijk om beide gebieden te combineren via een tunneltje onder de A28 door.

 Parkeren kan op een van de parkeerplaatsen aan de Eperweg . Voor het Zandenbos ga je aan het einde van de afrit richting Epe en dan na 300 meter rechts. Voor de Zandenplas vanaf het einde van de afrit richting Nunspeet en dan na 200 meter links (€3,00 per dag)

Zandplas

Honden los in Boswachterij Het Spijk en Bremerberg

Het losloopgebied in Boswachterij Het Spijk en Bremerberg (900 ha) is onderdeel van natuurgebied de Randmeerbossen. Het gebied bestaat uit jong polderbos met populieren, elzen, beuken en eiken.

 Honden mogen hier het hele jaar loslopen met uitzondering van de Spijkvijver en de omliggende zonneweiden. Vanaf de beheerdersschuur start een rode wandelroute (1,2km) die ook geschikt is voor mensen in een rolstoel.

 Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan het einde van de inrit op de Oldebroekerweg. Als je vanaf Elburg (A28) komt, ligt de inrit na ongeveer 1,5 km op de Oldebroekerweg aan je linkerhand.

 

Losloopgebied het spijk

Honden los in Renderklippen

  • De Renderklippen (320 ha) bestaan uit met heide begroeide stuwwallen op de Veluwe tussen de plaatsen Epe en Heerde. Voorheen was dit gebied helemaal losloopgebied, maar door een reeks bijincidenten waarbij de schapen uit de schaapskooi werden aangevallen is dit teruggebracht naar ongeveer een derde. Zie deze kaart.

    Binnen het losloopgebied mogen de honden los mits onder appel en maximaal 3 honden per begeleider. Buiten het losloopgebied zijn honden welkom mits aangelijnd met uitzondering van de speelweide voor kinderen. Daar zijn honden niet toegestaan.

    Parkeren kan (gratis) op het parkeerterrein van Princess hotel Epe (Adres navigatie Dellenweg 115, Epe) of langs de Renderklippenweg (zijstraat Dellenweg). Vanaf het Princess hotel Epe gezien ligt de Renderklippen aan de overkant van de Dellenweg. Dit is een wandelingetje van ongeveer 300 meter door het bos (honden aan de lijn).

     Het gebied heeft grotendeels verharde paden waardoor het (gedeeltelijk) geschikt is voor rolstoelgebruikers. Ook zijn er diverse bankjes om even op uit te rusten

 

Renderklippen

Bij vakantiehuis Veluwe genieten mag u hond mee!

Met de hele familie op vakantie wat is er nou mooier oftewel met de hond op vakantie!

Bij ons mogen er max. 2 honden mee en alle luxe vakantiehuisjes hebben een omheinde tuin.

Een luxe vakantiehuis met hond betekent incl. bench soms hondenmand en schelp ( klein badje).

Alle chalets hebben een ruime tuin waar de hond heerlijk los kan lopen.

Meer over indeling van onze chalets zie luxe chalet Veluwe

Met de hond op vakantie

Luxe Chalet Veluwe met hond

Luxe vakantiehuis met hond

Luxe vakantiehuis met hond Veluwe

Vakantiehuis met hond en omheinde tuin Veluwe

Vakantiehuis met hond Veluwe

Weekendje met hond Veluwe

Vakantiehuis met omheinde tuin

Met hond op vakantie Nederland

Vakantiehuis Veluwe 6 personen

Met hond op vakantie  op de Veluwe

Hond mee op vakantie Veluwe

Natuurhuisje Veluwe met hond

Vakantie samen met u hond

Vakantie met de hond Veluwemeer

Vakantie met de hond omheinde tuin

Vakantie met hond wandelen

Vakantie in Bos

Vakantie Gelderland

Weekendje Veluwe met de hond

Weekendje weg de Veluwe

De Moeflon tuin
De Reebok tuin

Nu een boschalet reserveren

reserveer
Translate »