Harderwijk Bruist !

In Harderwijk kun je veel zien en doen !

Harderwijk bruist! Deze prachtige eigentijdse stad heeft meer dan 100 monumenten, pittoreske straatjes en sfeervolle pleinen. Al sinds 1252 wordt Harderwijk – ooit gelegen aan de Zuiderzee – aangeduid als Hanzestad. Er zijn zelfs nog delen van de oude muur te vinden, compleet met indrukwekkende torens.

Harderwijk is ook een feest voor foodlovers. Van een Black Angus-burger in een gezellig eetcafé of een lekker visje aan de boulevard tot een exclusief Bib Gourmand menu in een sterrenrestaurant. Dit is niet voor niets dé culinaire Hanzestad. Kom proeven! 

Vanuit de historische binnenstad sta je binnen 2 minuten bij de Veluwerandmeren. Je kan hier naar het iconische strand, maar ook kan je een rondvaart maken met een rondvaartboot, sloep, zeilboot of zelfs een botter. Tuur over de rand van je glas wijn naar de zon die langzaam in het water zakt en geniet van de prachtige omgeving.

Natuurlijk mag een bezoek aan het Dolfinarium niet ontbreken wanneer je op bezoek gaat in Harderwijk. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark in Europa! Info:  Harderwijk

Harderwijk

Stadswandeling Harderwijk

Harderwijk is een eeuwenoude Hanzestad. Dat zie je terug in de binnenstad: van het monumentale oude stadhuis tot het schilderachtige Visschershuisje.

Een stadswandeling is dan ook leuk en leerzaam. Dagelijks start een stadswandeling om 14.00 uur vanaf het toeristisch informatiepunt op Markt 1, Harderwijk.

De stadsgids vertelt over de rijke geschiedenis van de stad, waarin de Hanze, de vestingwerken, de visserij en de universiteit een belangrijke rol speelden. Loop je liever op jezelf?

Download dan de Hanzestadswandeling van Harderwijk en ontdek op eigen gelegenheid de mooiste plekjes!

 

Markt Harderwijk

Palingstad Harderwijk

Zeg je Harderwijk, dan zeg je paling. Niet voor niets heet het jaarlijkse festival, dat begin juni plaatsvindt, de Aaltjesdagen: een verwijzing naar de paling, die ook wel aal genoemd wordt. Ontdek in het Palingmuseum alles over het leven van de paling, de vangst, de techniek van het roken, de Harderwijkse visserijgeschiedenis en nog veel meer. Neem ook een kijkje achter de schermen in de ambachtelijke palingrokerij. Enne… je telt op palinggebied natuurlijk pas echt mee als je er eentje hebt gegeten! Bijvoorbeeld bij visspecialist Dries van de Berg of visrestaurant Johannes. Smakelijk eten!

Neem een kijkje in het palingmuseum: https://www.palingmuseum.nl/

 

 

 

 

 

[/et_pb_column]
De palingrokerij Harderwijk

Water van het Wolderwijd

Een Stadsstrand met hippe paviljoens, een boulevard, vier havens – je vindt het allemaal in Harderwijk! Toegegeven, deze oude Hanzestad ligt niet (meer) aan zee, maar het water van het Wolderwijd doet het zeker zo goed. 

Stadsstrand: Op een steenworp afstand van de binnenstad ligt het Stadsstrand. Trek je schoenen uit en loop over het zachte zand het Wolderwijd in. Het water is overal ondiep dus veilig voor kinderen. En ’s avonds bij zonsondergang kan je lekker chillen bij het strandpaviljoen.

Boulevard: Hier stroomt het water vanuit de Wolderwijd langs de wandelpromenades van de boulevard. Waar kun je beter flaneren dan hier?! Moe geworden? Geniet van een glaasje wijn op een van de uitnodigende terrassen, met op de achtergrond het zacht kabbelende water.

Havens: Keus genoeg voor watersporters! Vlak bij het centrum vind je de gloednieuwe Stadshaven en Strandhaven. Hier leg je aan langs de boulevard. Natuurlijk blijft de Vissershaven ook een geliefde plek. En dan is er nog Jachthaven De Knar, met 450 ligplaatsen. Kijk voor meer informatie Harderwijk

 

 

Harderwijk aan het water

CULINAIR HARDERWIJK

Harderwijk is een feest voor foodlovers!

En weet je wat het bijzondere is?

Deze Hanzestad is van alle smaken thuis!

Van een Black Angus-burger in een gezellig eetcafé tot een exclusief gourmandmenu in een sterrenrestaurant.

Bezoek een van deze drie culinaire hotspots en proef het zelf!

 

 

Het Nonnetje Harderwijk
Chez Brochard
Savage

Nu een boschalet reserveren

reserveer
Translate »