Steden en plaatsen

Erop uit!!

Leuke steden en dorpen in de omgeving van bospark Dennenrhode

Naast het genieten in één van onze luxe vakantiehuisjes en een  heerlijk stuk wandel met of zonder hond in de omgeving wilt u vast nog iets anders doen?

Wat dacht u van een gezellige stad of dorp in de buurt bezoeken om de bezienswaardigheid te zien, shoppen dan wel een hapje te eten?

Natuurlijk zijn er diverse plaatsen in de buurt zoals Nunspeet, Vestingstadje Elburg, Epe, Hanzesteden Kampen, Hattem, Zwolle en Harderwijk.

We zullen u zoveel mogelijk info geven!!

 

hattem
Vaassen
Kampen

Hanzesteden

 Toen Amsterdam en Rotterdam nog dorpjes waren, waren de Hanzesteden al machtige handelscentra. Op de Veluwe floreerden Harderwijk, Elburg en Hattem dankzij hun gunstige ligging aan IJssel en Zuiderzee. Met een van de Hanzeroutes fiets je, deels over de oude handelswegen, van de een naar de ander.

Wandel over de karakteristieke keitjesstoepen van de bijna perfect vierkante vissersvesting Elburg van bezienswaardigheden naar musea. Of voel in ondernemend Harderwijk de oude handelsgeest in de bijzondere boetiekjes en conceptstores. Het schilderachtige Hattem trok naast kooplieden ook veel kunstenaars. Zoals Jan Voerman, wiens wolkenluchten boven de IJssel je kunt bewonderen in het Voerman Museum. 

Krijg je geen genoeg van de middeleeuwse stadjes? Ook de overige Nederlandse Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Hasselt, Kampen, Zwolle en Deventer vind je niet ver van de Veluwe.

Hanzesteden

Vestingstadje Elburg

De vesting van Elburg is een bezienswaardigheid op zich. Het eeuwenoude binnenstadje heeft een uniek, rechthoekig stratenplan. Nog altijd omringd door prachtige wallen, visrijke grachten en delen van de oude stadsmuur. Verdedigingswerken die hard nodig waren toen Elburg nog een middeleeuwse Hanzestad was en pal aan de Zuiderzee lag.

Meer informatie: Hanzestad Elburg

 

Haven Elburg

Harderwijk

Harderwijk bruist! Deze prachtige eigentijdse stad heeft meer dan 100 monumenten, pittoreske straatjes en sfeervolle pleinen. Al sinds 1252 wordt Harderwijk – ooit gelegen aan de Zuiderzee – aangeduid als Hanzestad. Er zijn zelfs nog delen van de oude muur te vinden, compleet met indrukwekkende torens.

Harderwijk is ook een feest voor foodlovers. Van een Black Angus-burger in een gezellig eetcafé of een lekker visje aan de boulevard tot een exclusief Bib Gourmand menu in een sterrenrestaurant. Dit is niet voor niets dé culinaire Hanzestad. Kom proeven! 

Vanuit de historische binnenstad sta je binnen 2 minuten bij de Veluwerandmeren. Je kan hier naar het iconische strand, maar ook kan je een rondvaart maken met een rondvaartboot, sloep, zeilboot of zelfs een botter. Tuur over de rand van je glas wijn naar de zon die langzaam in het water zakt en geniet van de prachtige omgeving.

Natuurlijk mag een bezoek aan het Dolfinarium niet ontbreken wanneer je op bezoek gaat in Harderwijk. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark in Europa!

 

Harderwijk

Hattem

Hattem is één van de Hanzesteden op de Veluwe, met duidelijk haar eigen charme en identiteit. De roemrijke geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond heeft hier zijn sporen achtergelaten en de stad omgetoverd tot aantrekkelijke toeristische trekpleister.

Het kleine en compacte Hattem is omringd door prachtige natuurgebieden: de uitgestrekte uiterwaarden langs de IJssel, de bosrijke Noord-Veluwe en het polderlandschap in het noorden. In de binnenstad zijn veel authentieke smaakwinkeltjes en heerlijke terrassen. Hattem is daarnaast niet één maar drie musea rijk!

Hattem

Epe / Vaassen

Er is veel te zien en te doen in de Gemeente Epe

Ga eropuit en laat je verrassen op de Veluwe in Epe, Vaassen, Emst en Oene. Wat zoek je? Een activiteit of bezienswaardigheid? Rust of reuring? Een kinderuitje? Dan is het belevingspad een aanrader! Met de kids ga je de natuur in op zoek naar wild. Of ben je meer geïnteresseerd in cultuur? Kasteel De Cannenburch zal je verrassen. Of toch liever fietsen of een excursie doen? Onze natuurgidsen laten je graag de mooie plekjes zien. In Epe heb je keus genoeg voor een leuk dagje uit.

Bron: VVV EPE 

Epe

Overnachten bezoek hanzesteden

  • Wilt u de Hanzesteden bezoeken met overnachting dan kan dit zeer goed vanuit onze luxe vakantiehuisjes.

  • Kijk op www.luxechaletveluwe.nl 
  • Binnen 7 minuten rijd u naar Elburg of binnen 20 minuten bent u in Harderwijk met de auto.

Natuurhuisje Vaassen

Natuurhuisje Harderwijk

Natuurhuisje Nunspeet

Natuurhuisje Hattem

Natuurhuisje Epe

Natuurhuisje Doornspijk

Natuurhuisje Elburg

Natuurhuisje Veluwe

Natuurhuisje Hanzesteden

Huisje huren Elburg

Huisje huren Harderwijk

Huisje huren Epe

Huisje huren Nunspeet

Huisje huren Veluwe

 

 

 

Het Everzwijn

Nu een boschalet reserveren

reserveer
Translate »