Activiteiten rond vakantiehuis Veluws Genieten

Het Dolfinarium met bezoek aan Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Het is ook de enige plek in Nederland waar u dolfijnen, walrussen en stellerzeeleeuwen in levende lijve kunt zien. Maar het draait vooral om de shows een voorstellingen in het Dolfinarium. Niet voor niets werd in 2013 de dolfijnenshow Aqua Bella gekozen als beste show ter wereld.

Het Dolfinarium

Wat kunt u doen in Harderwijk?

De eeuwenoude binnenstad van Harderwijk, met zo’n honderd rijksmonumenten, is in 1969 uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht. Er is dan ook van alles te zien! Wandelend door de stad komt u langs de Onze Lieve Vrouwekerk; een driebeukige basiliek uit de 14e en 15e eeuw. Loop zeker ook even naar binnen om te kijken naar de bijzondere 16e eeuwse schilderingen!

Ook de middeleeuwse ommuring van de stad is beslist een wandelingetje waard is. Hier vindt u de Vischpoort, de Smeepoort en zo’n twee kilometer aan muurfragmenten. Loopt u vervolgens verder richting de Markt, dan kunt u een bezoek brengen aan het vroegere stadhuis dat al in de middeleeuwen is gebouwd en vervolgens in 1837 in neoclassicistische stijl is herbouwd.

Heeft u even genoeg historie gezien, dan kunt u in Harderwijk ook heerlijk winkelen. In gezellige straatjes als de Donkerstraat, Hondegatstraat, Luttekepoortstraat en Smeepoortstraat vindt u volop leuke winkels en ook de wekelijkse warenmarkt op het Kloosterplein is elke zaterdag (9.00 tot 13.00 uur) gezellig

 

 

Dolfinarium Harderwijk
Harderwijk boten
Dolfinarium
Harderwijk

Het Veluwemeer ( kanoën, surfen, zwemmen, strand)

De gemeente Dronten heeft circa 60 km lengte aan stranden en voorlanden langs het Veluwe- en Drontermeer. Bij watersporters is vooral het Veluwemeer populair vanwege de vele voorzieningen. Er ligt een aparte baan waarin waterskiën en speedboten zijn toegestaan. De meren zijn zeer geschikt om te kanoën, surfen en te zeilen,maar biedt ook ruimte om te toeren met open- of kleine kajuitboten en te vissen. De stranden zijn openbaar en altijd toegankelijk.

Parkeren op het Ellertstrand Noord en Zuid en het Bosbergstrand is gratis.

Honden zijn alleen welkom op het noordelijke gedeelte van het Abbertstrand. Hier mogen ze ook zwemmen.

Bootverhuur

Op of rond het water

 

 

Veluwemeer

Walibi Holland

Kom naar Walibi Holland en beleef met het hele gezin een spectaculaire en gezellige dag uit! In ons attractiepark aan de rand van het prachtige Veluwemeer is namelijk voor alle leeftijden veel te beleven. Zo zijn er attracties voor de allerkleinsten, maar hebben we ook meer dan 20 spectaculaire attracties voor kids vanaf 6 jaar. Hou je zelf niet zo van spanning? Op diverse chill spots zit je heerlijk met een kop koffie en wat lekkers, terwijl je kijkt hoe je kinderen genieten van de attracties!

Kijk op Walibi Holland voor meer informatie

 

https://www.walibi.nl/nl

Klimbos Ermelo

Klimbos Ermelo is al 15 jaar lang een begrip op de Veluwe. Van een speciaal kidsparcours tot het zwaarste parcours van Nederland! Klimbos Ermelo heeft voor iedereen (vanaf 1.00m) de juiste uitdaging verspreid over 9 spectaculaire parcoursen. Nieuw dit jaar is het parcours “The Falcon”. Dit is ons paradepaardje met een 70 meter lange zipline over de weg en hindernissen over de parkeerplaats. Dit parcours zit bij alle arrangementen inbegrepen vanaf 1.30m en kost niets extra’s!

Daag jezelf, je vrienden, familie en collega’s uit en kom klimmen bij Klimbos Ermelo

 

Klimbos Ermelo

Apenheul Apeldoorn

Beleef het leukste dagje uit tussen de apen in Apenheul! In dit groene natuurpark vind je meer dan 35 soorten apen! Sta oog in oog met loslopende apen, bezoek de voederpresentaties van onze dierverzorgers, hang de aap uit in een van de speeltuin en beleef ons nieuwe gebied dat in het voorjaar van 2023 is geopend! In dit geheel vernieuwde gebied ontmoet je twee apensoorten die nog nergens in Nederland loslopen: Noordelijke talapoins en West-Afrikaanse franjeapen. Kom jij deze nieuwe soorten bezoeken? Ga op avontuur, laat je verrassen door de apen en geniet van de natuur.

Meer informatie: Apenheul

 

Apenheul

Ampie's Berg

Geïnspireerd door het Oostenrijkse landschap legde Ampie Bouw een prachtige tuin aan met meer dan 1000 verschillende bloemen en planten.

De tuin torent meer dan 15 meter boven ’t maaiveld uit en staat dan ook bekend als Ampies Berg.

Prachtige bloeiende planten worden afgewisseld met grote vijverpartijen en complete watervallen.

Een heerlijke plek om te genieten van het mooiste dat de natuur geeft!

U bent welkom bij Ampie Bouw, op Ampie’s Berg!

Ook met Kerst de moeite waard!!

Het ligt naast bospark Dennenrhode!

Ampies Berg

Verlengde Vaarbekerweg 3
8084 PV ’t Harde

 

Ampie's berg

Overnachten in de buurt van Harderwijk en Elburg

 

De Eekhoorn met uitzicht op vijver

Nu een boschalet reserveren

reserveer
Translate »